Leo som valp

Ja som ni kanske ser så är Leo född till att springa! När Leo var valp då var det ösa allt eller inget. Men han har alltid varit glad, sprallig och snabb! :) Jag kommer ladda upp flera videoklipp då Leo är lite äldre men här är det mesta från valp åldern :)

Hjälp!

Nu på sistone har Leo vart VÄLDIGT luktig av sig! Och det är väldigt jobbigt då när han börjar lukta så får man inte kontakt med han. Han lyssnar jätte bra i kopplet och så, men just då när man kopplar lös han så blir han okontakt bar när han börjar lukta. I helgen när mina föräldrar var ute och gick med han så lyssnade han inte på dem för femöre. Och dom försökte muta han med godis och sådant men han sket fullständigt i det. Men när jag (Martin) är ute med han då han är lös så lyssnar han bättre, men jag måste bli förbannad på han för att han ska kolla upp och få uppmärksamheten på mig, men det vara inte länge jämt. Men idag när vi har varit ute och han har varit lös har han varit duktigare. Men ibland blir han okontakt bar. Är detta något jag måst lägga ner blod, svett och tårar på som med skott träningen eller kan jag träna vidare i samma takt som vi har gjort innan?

Sportlov

Första dagen på husses sportlov :) Det började med att vi gick upp kl 9 och gick ut och sedan åt frukost sen kl 12 ungefär så gick vi ut och så tänkte jag att vi skulle gå i skogen en long promenad, och efter vi har kommit in en bit i skogen så ser vi att Daisy och hennes matte med ska gå i skogen. Så då blev det härligt hund-bus för Leo, vilket som behövdes tror jag då han var full av energi när vi var ute på morgon promenaden!
Daisy den vita herde hunden :) Leo verkar tycka om henne! och hon han :)
Och sen började jakten på Leo :) alla som har träffat "Leo-bus" och sätt han leka med en annan hund vet hur snabbt det går då! :)
Whosh!
Leo övar på att finta
Leo slänger sig!
Och sen måste man ju få visa tjejen hur stark man är med :)
Men tjejer kan med vara starka ;) Leo ser helt förtvivlad ut.
Och sen små naffsas lite
Men var för göra allt det dära när man kan springa tycks Leo tycka :)
Leo kollar ut på hembygdsgården i väderstad :)
Och sen på kvällen tränade vi lydnad på bk i mjölby, en riktig härlig hund dag och nu är Leo helt slut :)

Duktiga vovve

Idag gick det super bra på agility träningen!!!!
Om vi är så duktiga som vi var idag så kommer vi nog garanterat på pris pallen när vi ska tävla den 24 mars! :D

Upp letande

Det var tänkt att jag skulle lägga ett spår idag till Leo, fast det blev inte så. I stället så tränade vi upp letande, vilket leo med tycker är super kul! :) Han jobbade väldigt bra med nosen, men i slutet jobbade han lite slött men jag tror att jag jobbade lite för länge med han men han jobbade super bra :)
Leo i sin fina SBK väst :)
Leo hittar alla föremål ganska snabbt, och han är inte rädd för att plocka upp olika matrial i munnen.
Och han tar alltid ut föremålena ur upp letar rutan och oftast vill han lägga dem i handen på mig.
Martin: "-Okej Leo, nu ska du hitta din gröna boll!"
Leo: "-okej, så det är så den luktar."
Den var lite svår att hitta när husse hade sparkat lite snö över den med.
Men det dröjde inte länge innan han hittade den med! :)
Och en tandborste hittade Leo.
Full fart ut i upp letar rutan!
Och så hittade han sin frisbee, Leo han var jätte duktig idag!
Min duktiga "Leo-bus" :D

RSS 2.0